Voor een mooie [kinder]tijd
Ga het bos in

Ga het bos in

Ooit schreef ik er al over, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Een moeilijke dag? Veel gezaag en gezeur? Aan het piekeren?Trek het bos in.

Er zijn hier zo van die dagen dat het niet loopt. Dat er veel ruzie is tussen de meisjes. Veel gezeur. Dat ik constant scheidsrechter moet spelen. Dat zijn de dagen waarop ik met hen zo snel als kan naar het bos trek. Niet per se voor uren he, soms gewoon een korte wandeling, soms een picknick om onze lunch te eten en soms om een tijdje te spelen.

Wij hebben het geluk dat we binnen de vijf minuten in het bos zijn dus dat is handig. Als ik bos zeg, stel je dan ook geen gigantisch natuurdomein voor. Dat kan uiteraard, maar het bos waar ik nu over spreek is in vogelvlucht ongeveer 500m lang. Kijk dus eens of er bij jou in de buurt geen klein speelbos is waar je soms even snel naartoe kan. Of een park.

Doe me wel een plezier en laat je gsm in je zak zitten zodat je ook echt aanwezig bent in de natuur. Soms doe ik met de meisjes een zintuigenoefening: wat kan je ruiken, wat kan je horen, wat kan je voelen, wat kan je zien? Ideaal om volledig te focussen op het moment in de natuur.