Voor een mooie [kinder]tijd
Houden jullie ook vakantie?

Houden jullie ook vakantie?

Ik kreeg onlangs de vraag of wij in de vakantie ook vakantie gingen houden of dat we verder deden. Tja, moeilijke vraag want wat is vakantie?

Van Dale zegt dat het een periode is waarin geen lessen worden gegeven. Maar eigenlijk geef ik zelden tot nooit échte lessen. Alles wat wij doen, komt verder uit het leven van ons leven. Ik onderwijs hen wel. Wat dan volgens diezelfde Van Dale weer wil zeggen dat ik kennis overdraag. Dat dus wel.

Wij leven ons leven. Zij spelen, ontdekken en stellen vragen. Ik antwoord, bied aan en geef ruimte.

Dus of we vakantie houden? Volgens Van Dale (en mij) hebben ze elke dag vakantie. Wij doen dus gewoon lekker verder zoals we dat altijd doen. Waarschijnlijk op een iets ander ritme want mijn vriend zal wel vakantie hebben. Je weet wel, die periode in het jaar waarin een werkende mens een tijdje niet moet gaan werken.

Deze blogpost is een fragment uit mijn nieuwsbrief van het membership, maar ik wou het hier ook graag delen.