Voor een mooie [kinder]tijd
Stephanie Baumers

Membership Extra

Jij bent aan het huisonderwijzen en voelt aan alles dat je voor het zelfgestuurde leren wilt gaan. Vrijheid, plezier en intrinsieke motivatie zijn de sleutelwoorden bij jouw thuis. Je voelt het, maar je voelt ook dat je wel wat extra support kan gebruiken. Wees welkom in mijn membership.

VOOR WIE IS DIT?

Net gestart met huisonderwijs? Of al een tijdje bezig? Mijn membership is er voor iedereen die graag wat extra wilt: extra kennis en achtergrond, extra inspiratie, extra ondersteuning.

 • Ben je helemaal verkocht aan huisonderwijs, maar vind je de dagelijkse beslommeringen nog lastig?
 • Wil je het wat meer zelfgestuurd, vrij en vanuit activiteiten i.p.v. werkboeken aanpakken?
 • Geef jij je kind graag zoveel mogelijk vrijheid, maar weet je niet goed of het dan ook iets leert?
 • Zijn de ontwikkelingsdoelen of eindtermen Chinees voor jou?
 • Zijn jouw kinderen van kleuter- en/of lagere schoolleeftijd?
 • Wil je graag meer achtergrond, maar heb je geen tijd/zin om boeken te lezen of uren workshops te volgen?
 • Zoek je een village waar je je authentieke zelf kan zijn en waar je je ondersteund voelt?

Dan is dit membership er voor jou.

WAAR IK VOOR STA (OOK IN HET MEMBERSHIP)

Op mijn homepage vind je waar ik voor sta en dat komt ook terug in het membership.

Warmte en verbinding

Vandaar ook het zelfgestuurd huisonderwijs natuurlijk. Ik wil je daar graag in meenemen zodat je meer kan gaan samenwerken met je kind in plaats van “de baas” (of juf/meester) te zijn. Daarnaast wil ik ook een warm en verbonden membership. Afhankelijk van welke soort lidmaatschap je kiest, komt dit hard of iets minder hard naar voren.

Leren van het leven

Ik geloof heel hard in leren door samen te leven. Er zijn zoveel kansen en mogelijkheden in het dagelijks leven zodat leerinhoud en doelen ook nuttig zijn en concreet worden. Ik zie zo’n kansen en mogelijkheden heel gemakkelijk, maar weet ondertussen (door gesprekken) dat dit niet voor iedereen zo is. In mijn membership deel ik mijn ideeën graag met je.

Familieritme

Ritme en geen schema. Tijd is voor mij persoonlijk een moeilijk thema en ik denk niet dat ik daar alleen in ben. Er is namelijk heel snel tijd te weinig. Of ik pin me toch weer vast op een bepaalde tijd om iets te doen. Herkenbaar? Ik neem je graag mee in het proces van deschoolen (ook op het vlak van tijd dus) en hoe je je leven vorm kan geven zonder vaste schooltijden.

Aandacht voor iedereen

Huisonderwijs gaat dan wel over je kind(eren), maar als jij (en je partner) niet overeind blijft (blijven) dan spring je niet ver. Ik geef je graag wat ondersteuning zodat er tijd vrijkomt om voor jezelf te zorgen.

WAT KRIJG JE?
 • een wekelijkse nieuwsbrief met de volgende rubrieken
  • persoonlijke miniblogpost met een bedenking van mezelf
  • overzicht van de materialen in onze ochtendmand
  • invitations die ik tijdens de week klaarzette voor de meisjes
  • alle activiteiten die we tijdens de week deden en die een “educatieve” noot in zich hebben
  • extra’s zoals freebies, manieren om iets aan te brengen, filmpjes …
 • toegang tot een database met daarin de ontwikkelingsdoelen en eindtermen per graad gelinkt aan activiteiten, materialen en afspeellijsten op YouTube
 • een lijst met mooie en interessante boeken (los van de materialenlijst)
 • een bibliotheek met filmpjes om jou te ondersteunen
 • een maandelijkse online huisonderwijscirkel
 • een tweemaandelijkse boekenclub
 • deelname aan de workshops die ik organiseer
 • groepschat voor wie dat wil via Signal
LID WORDEN?

Hoewel ik graag zoveel mogelijk mensen wil ondersteunen, wil ik de huisonderwijscirkels niet te groot maken. Daarom zijn er voor dit membership in totaal maximum 20 plaatsjes. Omdat ik ongeacht financiën iedereen de kans wil geven, kan je kiezen uit drie tarieven. Die keuze is volledig vrij, ik vraag geen loonafschrift of whatever. Ik vertrouw erop dat jij de juiste keuze kan maken.

Klik hieronder op het juiste bedrag, vul je gegevens in en klaar is kees.

FAQ

Kan ik ergens een voorbeeld zien?

Natuurlijk. Je kan hier een voorbeeld zien van de nieuwsbrief, maar gebruik om je in te schrijven de knoppen hieronder want de knop “subscribe” op die pagina is voor mijn gratis nieuwsbrief Brieven voor een mooie [kinder]tijd.

Als je graag een idee wilt hebben van de database en filmpjesbib kan je hier kijken. Ondertussen zit er wel meer content in.

Wat is het verschil tussen je gratis nieuwsbrief en de betalende?

Mijn gratis nieuwsbrief is voor iedereen die geïnteresseerd is in huisonderwijs en afgestemd opvoeden, maar blijft veel algemener. Ik deel daar ook een boekenlijst, maar die is niet specifiek voor educatieve doeleinden. De gratis nieuwsbrief bevat geen of zeer weinig activiteiten en materialen.

Waarom zou ik lid worden van je membership als ik ook heel veel gratis kan vinden op het internet?

Dat is een terechte vraag. Kijk, als jij het leuk vindt om je tijd daaraan te besteden (zoals ik) en/of je voelt je zeker genoeg om je kind te begeleiden zonder een methode te volgen van a tot z dan is dit membership niet de match voor jou. Maar als jij je tijd en energie liever in iets anders steekt dan het halve internet af te zoeken, als jij graag de link met de ontwikkelingsdoelen/eindtermen ziet of als je minder methodes en werkbladen wilt gebruiken, maar meer vanuit activiteiten wilt vertrekken dan zou ik zeggen: daarom moet je lid worden.

Hoe en waar kan ik de membershipomgeving bekijken?

Van zo gauw jij je lid maakt, deel ik het membership via Notion met jou. Dit moet ik handmatig doen en gebeurt dus niet onmiddellijk. Ik probeer dit binnen de 24u in orde te brengen. Jij ontvangt een mailtje waarin staat dat ik het membership met jou wil delen via Notion. Nadat je een account hebt aangemaakt, kan je alles bekijken.

Is er een proefperiode?

Ik begrijp dat dat belangrijk is om te checken of het je wel kan dienen. Je krijgt 5 dagen de tijd om te kijken of je er iets mee bent. Daarna betaal je pas. Dit gaat wel automatisch dus hou dit zelf mee in de gaten. Ik doe geen terugbetalingen.

Kan ik mijn lidmaatschap op elk moment stopzetten?

Jazeker! Via deze link kan je je abonnement zelf stopzetten. Lukt het niet of heb je er een vraag over? Aarzel dan niet om mij te contacteren via baumers.stephanie[at]gmail.com.