Voor een mooie [kinder]tijd
Onze hal op kindermaat

Onze hal op kindermaat

Nu het stilaan kouder wordt, vind ik het nog belangrijker dan tijdens de zomer dat onze dochter aan al haar spullen kan. Om naar buiten te gaan, heb ik het dan over een jas, een sjaal, muts en wanten, maar ook over bv. regenlaarsjes.

Het gebeurt hier regelmatig dat ze nog iemand wil gaan uitzwaaien of dat ze snel met ons mee de tuin in wil als wij iets op onze composthoop gaan gooien. Doordat ze zelf aan haar jas en regenlaarsjes kan, is ze zo klaar om mee te gaan.

In onze hal vind je hiervoor drie dingen terug: kapstokken op kinderhoogte, een schoenenrek met haar schoentjes erin en een paar schuiven met accessoires.

Haar jas kan ze al een hele tijd zelf aandoen. Hiervoor hebben we eerst geoefend door hem op de grond te leggen en dan over haar hoofd te laten zwaaien (zoals ze het ook aanleren in de kleuterschool). Ondertussen doet ze hem meestal aan zoals wij een jas aandoen. Ze begon hier uit zichzelf mee. Het opruimen van haar jas is een andere zaak. De ene dag hangt ze die aan haar kapstok, de andere dag laat ze hem vallen waar ze hem uitdoet.

Bij schoenen hangt het er wat vanaf: haar regenlaarsjes kan ze heel gemakkelijk zelf aan en uit doen, maar haar “gewone” laarsjes zijn iets moeilijker. Vaak vraagt ze hier hulp bij, vooral bij het aandoen.

En dan de accessoires. Er is een schuif met een fluovest en werkhandschoentjes voor in de tuin. In de twee andere schuifjes zitten mutsen en sjaals.

Je hebt niks fancy nodig om je kind wat zelfstandigheid te bieden. De kapstokken en het schoenenrek zijn van Ikea en de schuifjes had ik nog in de kelder staan. Heb je zoiets niet, kan je ook met mandjes werken om de spullen in op te bergen.