Voor een mooie [kinder]tijd
Een mini badkamer in onze badkamer

Een mini badkamer in onze badkamer

Ik heb het simpel gehouden in onze badkamer. We hebben in ons hele huis al stoeltjes en trapjes staan om ervoor te zorgen dat onze dochter zo zelfstandig mogelijk kan zijn en ik zag het niet zitten om voor onze badkamer nog eens een trapje te kopen. Er staat wel een stoeltje, maar dat is niet hoog genoeg om haar de kraan te laten opdraaien dus heeft dat eigenlijk weinig nut.

Onze verzorgingstafel is een open tafel met onderaan een plank. Die gebruikt onze dochter nu als lavabo. Ik zette hier een mengkom uit de keuken en een maatbeker. Die vul ik telkens met water zodat zij wat in de kom kan doen. Op die manier kan ze zichzelf wassen (ze gebruikt het liefst koud water dus het maakt niet uit dat het water er al even in zit) en eventueel haar mond spoelen na het tandenpoetsen. Er staat ook een spiegeltje zodat ze bijvoorbeeld zelf kan kijken of er geen tandpasta meer aan haar mond hangt. Als ze klaar is, giet ze de kom leeg in het bad.

In de onderste schuif van onze badkamerkast zitten handdoeken en washandjes waar ze dus ook zelf aan kan. In de onderste kast staat haar zeep en shampoo. Ze neemt dat allemaal zelf wanneer ze in bad of onder de douche gaat.

Even voor alle duidelijkheid: ze is nog maar 2,5 jaar en heeft uiteraard ook nog veel hulp en sturing nodig. Als zij zich wast, is dat niet helemaal op dezelfde manier als wanneer ik haar zou wassen.
Er zijn dagen dat ze geen zin heeft om ook maar iets zelf te doen. Op andere dagen wil ze helemaal geen hulp, enkel met dingen die ze nog niet kan zoals bijvoorbeeld het tandenpoetsen. Sowieso poetsen we bij dat laatste altijd nog na.

Ik ben hier net voor de komst van haar zusje mee begonnen en ben daar heel erg blij om. Het is de afgelopen weken al meermaals voorgevallen dat ik de avondshift alleen draai en dat het net etenstijd is voor de jongste dochter op het moment dat ook de pyjama’s aangedaan worden. Op deze manier loopt niet alles enorm hard uit en kan ze zelf al wat verder doen.