Voor een mooie [kinder]tijd
Mooi dierenboek

Mooi dierenboek

Ik heb een zwak voor prachtige kinderboeken en al helemaal als ze ook nog eens informatief zijn.

Vorige week kocht ik Mijn kleine safari en het is een hit. Op elke dubbele pagina staat een foto van een dier, de naam van dat dier en dan een eigenschap of kenmerk. Meestal is dat het tegengestelde van de foto ernaast, maar er wordt bijvoorbeeld ook eens geteld.

De foto’s die erin staan, zijn eenvoudig, maar prachtig. Het is echt een plezier om erin te bladeren.

Wat ik ook heel tof vind, is dat er atypische dieren in staan. De olifant, leeuw en neushoorn komen uiteraard ook aan bod, maar daarnaast staan er ook dieren in als een klipdas, een frankolijn en een pelsrob.

Ik vond het boek trouwens via Pluizer, een website waar ik regelmatig eens op ga kijken als ik een boek rond een bepaald thema zoek.

We hebben het boek nog niet lang, maar het is nu al een vaste waarde geworden in ons avondritueel.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.