Voor een mooie [kinder]tijd
In ons boekenrek – winter

In ons boekenrek – winter

Ik heb pas sinds een paar weken onze winterboeken uit de kast gehaald. We hebben de kerstboeken, net als onze kerstboom, laten staan tot Driekoningen.

Een paar van deze boeken zijn niet zoals Montessori het eigenlijk voorschrijft. Er komt wel wat fantasie, zoals dieren met menselijke eigenschappen, aan te pas. Daar zijn twee redenen voor. Eén is dat ik het gewoon heel moeilijk vind om, in het Nederlands, boeken te vinden waar geen pratende dieren in te vinden zijn. De tweede reden is dat ik het belangrijker vind dat onze dcohter het een leuk boek vindt.

De sneeuwman en de sneeuwhond – Gebaseerd op een klassieker. Eigenlijk wou ik het oorspronkelijke boek kopen, maar ik bestelde per ongeluk deze variant. Het oorspronkelijke boek zou je als realistisch kunnen beschouwen als je het verhaal als een droom ziet. In dit boek wordt de sneeuwhond een echte hond die er ook na de droom nog is.
Met opa in de sneeuw – Dit brachten we mee van de bib. Het is misschien net iets te lang op dit moment, maar het is een gezellig en realistisch boek.
Bo en Babs in de sneeuw – Dit is zo’n voorbeeld van dieren met menselijke eigenschappen, maar ook een voorbeeld van een boek dat ze leuk vindt.
Winter – We hebben alle boekjes van deze reeks en zijn fan hier. Een prentenboek zonder woorden waardoor het leuk is om zelf een verhaal te verzinnen of gewoon te bespreken wat je ziet.
Dieren in de sneeuw – Een informatief voelboek waar verschillende dieren die in de kou leven in worden besproken.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.