Voor een mooie [kinder]tijd
Non-fictie: boeken over dieren

Non-fictie: boeken over dieren

Het aanbod van boeken wisselt hier regelmatig in ons huis. Ik ben zelf een lezer en hoop dat mijn dochters dat ook worden. We gaan dus regelmatig naar de bib, lezen dagelijks en hebben dus heel wat boeken in huis.

Ik probeer ze meestal zowat per thema te houden. Vorige week brachten we een bezoekje aan de dierentuin dus februari is nu dierenmaand. Het interessante daaraan is dat ik een heel aantal non-fictie kan voorzien en ze dus ook nog heel wat bijleert. Onze favorieten van deze maand deel ik met liefde en plezier.

Het dikke boek van alle bijzondere dieren. Ik kocht dit boek al een hele tijd geleden. Op dat moment was de oudste dochter opnieuw zot van een boekje met allemaal getekende dieren en leek het me leuk om haar ook een boek te geven met echte foto’s in. Er staan ook heel wat weetjes bij dus het is nog jaren bruikbaar.

Mijn kleine safari. Ik had het hier ook al over dat boekje. Er staan echt gigantisch veel prachtige foto’s in van veel verschillende dieren, maar ook vaak van dezelfde dieren maar dan vanuit een andere invalshoek.

199 dingen diep in de oceaan. Dit gebruiken we vaak in combinatie met Op expeditie – Oceaan. Dat laatste boek heeft een heleboel stickers, maar weinig informatie over welke vissen dat dan bijvoorbeeld zijn. Die kunnen we dan opzoeken.

Allemaal wilde dieren. Een boek dat we meebrachten uit de bib. Er staan veel foto’s in, afgewisseld met tekeningen en informatie over de dieren. Hier lees ik af en toe en bladzijde uit voor.

Mijn papa en ik en Van wie is dat kleintje. Twee boekjes die foto’s tonen van babydieren in combinatie met hun ouders. Ook deze twee komen van de bib en ik denk eraan om, voordat we ze terug brengen, er eerst nog van die typische Montessorikaarten van te maken.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.