Voor een mooie [kinder]tijd
Op onderzoek in de natuur

Op onderzoek in de natuur

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik heb zo stilaan mijn buik vol van die storm. Het is voor mijn gemoedstoestand belangrijk om zo goed als elke dag even buiten te gaan, maar mijn oudste denkt daar met dit weer, terecht, anders over.

Als ik het weerbericht van de komende periode bekijk, lijkt het niet dat de lente al om de hoek komt kijken. Toch kan ik het niet laten om al te dromen over wat meer tijd buiten in onze tuin, onze buurt of het bos. Daarom maakte ik een klein tasje met daarin wat materiaal dat we hier thuis al hadden liggen, maar dat het nu gemakkelijk maakt om mee te nemen als we naar buiten gaan.

Ik heb het nog niet kunnen proberen, maar hoop dat het een succes gaat zijn en dat ik haar binnenkort weer buiten krijg.

Wat ik erin heb gestopt:

  • Een zakje en wat potjes om dingen in te verzamelen.
  • Een potje met ingebouwd vergrootglas om insecten in te doen.
  • Een groot pincet
  • Wat wit papier met kleurtjes. De kleurtjes wil ik nog vervangen door andere exemplaren.

Op termijn wil ik er ook graag nog een vergrootglas en een kleine bloemenpers bij instoppen, maar dat hebben we nog niet en ik wil eerst even afwachten of dit een succes is.