Voor een mooie [kinder]tijd
Met een peuter en kleuter naar het theater

Met een peuter en kleuter naar het theater

Jep, je leest het goed. Ik ging naar het theater met mijn dochter (de peuter) en mijn metekindje (de kleuter). Of ja, eigenlijk was het meer een soort van dansvoorstelling.

Twee jaar geleden ging ik met datzelfde metekindje ook al eens naar het theater. Dat was van hetzelfde gezelschap: Theater De Spiegel. Zij maken voorstellingen voor de allerjongsten. En dat doen ze goed.

Dit keer ging ik naar Boks, een verhaal over twee personen die samen in een klein huis, de box, zitten. Een derde persoon staat buiten het huis en maakt op een originele manier “muziek”.

Hoewel de setting voor jonge kinderen even aanpassen is en soms ook wat angst met zich meebrengt, neemt het verhaal hen wel helemaal mee. Mijn dochter was geboeid door het stuk, bewoog mee op de muziek en becommentarieerde vrolijk wat er gebeurde. Mijn metekindje was iets minder enthousiast. Waar dat precies door kwam, weet ik niet zo goed. Misschien was het minder haar ding? Misschien was ze er al net iets te oud voor?

Feit is dat ik zowel de voorstelling van twee jaar geleden als die van nu tof vond voor zulke kleine kinderen. Ik kijk al uit naar een volgende voorstelling hier in de buurt.

Je vindt alle informatie en voorstellingen hier.