Voor een mooie [kinder]tijd
Wat we lezen in juni

Wat we lezen in juni

Met een nieuwe maand en een nieuw bibbezoek zijn er ook weer wat andere boeken in en op onze kast terecht gekomen.

Mijn dochter begint meer en meer te genieten van voorleesboekjes. Uiteraard nog niet met ellenlange teksten maar een zin of drie per bladzijde lukt goed. Ze vraagt tegenwoordig ook vaker om een boekje te lezen. Of ze neemt er ééntje en begint zelf “te lezen”.

De zomer komt eraan dus ik heb ook een aantal boekjes met als thema zon en zee boven gehaald.

Op haar kast staan de volgende boekjes: Finn en de zon, Zomer, De zee zag het en Ik wil de zon. Het laatste boekje is op dit moment favoriet. Wij zijn het al beu om voor te lezen, maar ze komt elke dag minstens twee keer met dit boekje naar ons.

Ook in haar rekje staan er weer een paar andere boekjes. Meestal laat ik een aantal favorieten staan en wissel dan diegene die ze niet meer vaak leest voor ofwel nieuwe ofwel oude bekende boekjes.

Deze maand zijn dat de volgende boekjes: Het grote slaap-boek, Hondjes, Zaza speelt doktertje, Wij, Een hoop vrienden blijft samen, Een tel- en zoekboek en Wat hoor ik in de jungle.

Meestal probeer ik een mix te maken van fantasierijke boekjes (of dingen die niet kunnen zoals sprekende dieren) en reële boekjes. Daarnaast is het allerlaatste boek een uitzondering op de regel dat er zo weinig mogelijk binnen komt dat geluid maakt door op knopjes te duwen. We brachten dit boek mee uit de Beekse Bergen. Ik was nog altijd een grotere fan van zo’n boek dan van een prul.

Ik ben benieuwd naar jullie tips voor leuke (voorlees)boekjes voor een 2-jarige.

Deze post bevat partnerlinks die jou niks kosten.