Voor een mooie [kinder]tijd
Toy rotation bij een baby

Toy rotation bij een baby

Ik schreef er al eerder over, maar dan vooral voor oudere kinderen: toy rotation. Ook bij een baby kan je dit systeem toepassen, maar dan een beetje anders.

Onze jongste dochter neemt meer en meer vast, stoot opzettelijk met haar handen tegen speelgoed om het geluid te horen, steekt haar handen veel in haar mond… Het speelgoed dat ze krijgt, is hier dus ook op gericht.

In een mandje verzamelde ik wat spulletjes: rammelaars, een poppetje, een tetradoek en play silk… Hieruit kies ik elke keer drie dingen die ik dan presenteer aan haar. Wij hebben geen lage kast om de dingen in te leggen dus ik leg ze gewoon op haar matje. Per dag wissel ik op die manier een aantal keren haar speelgoed.

De reden dat ik dat doe, is net dezelfde als bij oudere kinderen: net genoeg interesse opwekken zonder overweldigend te zijn én de concentratie stimuleren.