Voor een mooie [kinder]tijd
Creatieve kast – 3 jaar

Creatieve kast – 3 jaar

Technisch gezien is ze nog geen drie jaar, maar op die paar weken zal het ook niet steken, denk ik zo. Wij hebben in ons bureau een kast met knutselspullen, die altijd beschikbaar zijn. Er zijn dagen dat ze er niet naar kijkt; er zijn dagen dat ze er een bij wijze van spreken een hele dag zit.

Wat zit er in die kast?

  • Waterverf en waterverfpapier
  • Stickers en washitape
  • Een dun “canvas” waarop ze geschilderde snippers kan kleven. Ze begon hieraan nadat we een schilderij van Matisse bekeken hadden, maar heeft er sindsdien niet meer aan verder gewerkt.
  • Papier: gewoon wit printpapier en gekleurd printpapier
  • Een bak met verf in de drie hoofdkleuren en in het zwart; er zit ook een oude ijsblokjesmaker bij in om de verf in te doen.
  • Stempels en stempelkussens
  • Een bakje met snippers die ze allemaal knipte en die gebruikt kunnen worden om op te kleven.
  • Plasticine met gereedschap

Boven haar tafel hangt een kruidenrekje van Ikea met kleurpotloden, stiften, glitterlijm, lijm, penselen en een schaar en kleurkrijtjes. Eronder staat een potje met water en een potje met een slijper erin.

Boven het rekje hangen drie fotokaders waar we elke eerste dag van de maand nieuwe werkjes van haar in hangen. We kieren hiervoor uit alles wat ze de afgelopen maand gemaakt heeft. Die houd ik bij in zo’n magazinehouder in een dichte kast. Als de maand om is, ga ik er eens door en gooi ik weg wat niet de moeite is of twintig keer voorkomt. De rest steek ik in een map.

In die dichte kast zit er ook nog glanspapier, ponsen, strijkkralen, crêpepapier … Ik zou graag nog wat meer washitape voorzien, potloden van Lyra, krijtjes van Stockmar en klei van bijenwas. Al zal ik dan wel wat meer plaats moeten maken.